Morten Pedersen

Bare enda et Matchwork-nettsted

Hvordan velger du et maurmiddel?

Maurmiddel som virker… Hvis du mangler den riktige kunnskapen, kan det være ganske utfordrende å velge riktig maurmiddel på rett sted. Vår enkle guide vil hjelpe deg å forstå hvor enkelt det er å bli kvitt maurproblemet ditt.

Det er best å utnytte insektenes levesett for å frastøte dem. Et samfunn av maur har alltid arbeidere ute og samler mat for å opprettholde fellesskapet. Denne maten kan inneholde et effektivt maurmiddel og kan ødelegge hele kolonien.

En guide til valg av maurmiddelMennesker kan oppleve ubehag når maur angriper et hus. I tillegg til Salmonella kan de forurense husholdningsmat med bakterier og patogener. De leter alltid etter vann, mat og ly i hjemmet ditt. Kolonier av maur søker etter fuktige steder hvor de kan føle seg trygge og komfortable. Et angrep av maur er svært ofte forbundet med høy luftfuktighet i bygninger. Det er lett for maur å slå seg ned på steder som gir dem mat og beskyttelse mot vær og vind.

maurmiddel for maur


Velg riktig maurmiddel i henhold til arten du har tenkt å bekjempe. Sukkermaur (svart jordmaur) og stokkmaur er vanligvis problemet i Norge. Har du avdekket noen reir? Er det kun spredt aktivitet? Er aktiviteten inne eller ute?

Den norske skogmauren er den største arten av maur i landet. Alle de samme metodene, men i større mengder, kan brukes for å bli kvitt skogmaur selv. Denne typen maur er kjent for å ha et velfungerende fellesskap, bestående av både svermer og arbeidere. Å bygge et rede innebærer å gnage hull i vegger, gulv og tak. Når de fjerner veggen, etterlater de ofte hauger med sagflis.

Sukkermaur, som også er kjent som svarte jordmaur, elsker søt mat. Våren er den tiden på året den vanligvis kommer inn i reiret for å lete etter mat, men den forsvinner vanligvis av seg selv. Om vinteren, hvis det oppdages levende maur inne i huset, er dette klare indikatorer på at det bor en maurkoloni i lokalene. Høsten får maur til å sove;men husets varme vekker dem tidlig i troen på at våren har kommet.

For å forhindre at dette problemet utvikler seg unødvendig, er det avgjørende å iverksette passende tiltak nå. Siden svarte jordmaur foretrekker høy luftfuktighet, har området der de hekker vanligvis et fuktighetsproblem. Et reir av maur kan ødelegge en rekke byggematerialer, inkludert tre som har blitt sprøtt av fuktighet eller styrofoam-isolasjon som har blitt sprøtt.

En rekke maurmidler og maurmidler virker på alle typer maur.Typer maur middelDet finnes to forskjellige typer insektmiddel. Direktekontaktdrap og forgiftet agn.De fleste pulver og spray er direkte-kontakt mordere. I de fleste tilfeller inneholder disse stoffene pyretroider, som er hurtigdrepende og kraftige frastøtende midler. Når et slikt insektmiddel brukes til å behandle et område, vil maur sannsynligvis holde seg borte i en periode fra det behandlede området.


Et insektmiddel med denne typen mekanisme vil ikke spre seg til maurkolonien. Den dreper hovedsakelig maurtuer og en liten prosentandel av arbeiderne.

Hvis det derimot er et utsatt samfunn, så er dette det foretrukne plantevernmiddelet.

Flytende eller gelforgiftet agn kommer i granulater eller gelform. Et plantevernmiddel som utnytter maurens atferdsmønster for å spre plantevernmiddel ut i samfunnet. Larver og alle andre skapninger i reiret er lettest infisert med gel og flytende formuleringer. Granulat kan også fungere hvis du ikke finner reiret. En ideell løsning når du ikke kan finne ut hvor reiret er, er å bruke agn.

Kan man bruke hjemmelaget maurmiddel?Når sant skal sies er det umulig å lage et godt sprøytemiddel hjemme på kjøkkenbenken. Dette må gjøres med midler som likevel er ment å drepe insekter for at de skal fungere optimalt sammen. Disse er tilgjengelige, men å blande dem selv er komplisert og dyrt.

Anbefalt middel mot maurRiktig frastøtende middel til rett sted fungerer veldig bra. Hvis en insektspray eller et pulver dreper insekter ved kontakt, er det best å bruke et forgiftet agn. Giften i forgiftet agn vil drepe en stor mengde maur med små mengder gift. For å drepe en liten mengde maur, bruker kontaktmorder en stor mengde gift. Det er best å kjøpe maurmiddel fra en butikk som vil forklare hvordan du bruker den riktig. I Skadedyrproffen kan du finne både god gift for maur og god kunnskap.

Slik bruker du maurmiddel i hjemmet dittNår et maurreir ikke har blitt oppdaget, bør forgiftet agn brukes. Velg alltid ferdigfylte bokser fremfor rør når du velger agn. Tuben vil alltid være friskere enn en ferdigfylt agnboks som har stått lenge på en butikkhylle. Giftig agn i form av gel eller væske er egnet for bruk inne.

Plasser agnet ved starten av stien når du avdekker en maursti. Det er ingen vits i å plassere agn på kjøkkenet hvis det går en sti fra verandadøren inn til den.Kanskje du burde prøve å plassere åte utenfor verandadøren?

Forutse ut

Når du kun observerer spredt aktivitet og ikke kan finne tuaen, er agn fortsatt det beste alternativet. Hvis du spiser gelé eller flytende form, vil du ha den beste opplevelsen, men utenom dette vil den raskt brytes ned. Granulert agn er sannsynligvis bedre. Som et resultat blir den også billigere i bruk. Distribusjonen av stoffet vil naturlig nok føre til større mengder utenfor, da det vil nå mange lokalsamfunn.

Det er viktig å ha ulike typer agn og en insektspray for hånden hvis du vil løse maurproblemet selv. test av maurmiddel Når det gjelder mat, har maur forskjellige preferanser. Så du må eksperimentere med noen forskjellige ender for å finne ut hva maurene dine foretrekker.

Store mengder agn anbefales ikke. Tålmodighet og påfyll når det er tomt er gode strategier. I små dråper kan 1-2 gram om gangen være nyttig.

Hvis du bruker granulert agn, bruk en liten teskje hver 3. meter.

Hold øye med agn hver dag.